Čo je Avemar
Avemar je špeciálna výživa – dietetická potravina pre pacientov s nádorovými ochoreniami.
História Avemaru
Albert Szent-Györgyi, nositeľ Nobelovej ceny za medicínu
Profesor Albert Szent – Györgyi, ktorý pôsobil v Bratislave v predvojnovom období, získal Nobelovu cenu za fyziológiu a medicínu za objavy v oblasti metabolických procesov vitamínu C.
Profesor Szent – Györgyi predpokladal, že nedostatok kyseliny askorbovej a metoxybenzochinónov súvisia s rozvojom rakovinového ochorenia.
Zrodenie Avemaru
Máté Hidvégi a Rita Tömösközi – Farkas na základe zistení profesora Szent – Györgyi pracujú na výrobe chinónového koncentrátu na prírodnej báze extrakciou z pšeničných klíčkov. O 3 roky neskôr (1995) je dokázaný pozitívny účinok ich preparátu pri liečbe rakovinových ochorení bez vedľajších účinkov. Avemar si nechali patentovať.
AVEMAR dnes
Kedy sa odporúča užívanie Avemaru?
Užívanie Avemaru sa odporúča ako doplnok klinickej onkologickej liečby (operácia, rádioterapia, chemoterapia, imunoterapia, atď.).
Užívanie Avemaru sa odporúča pred, počas aj po ukončení onkologickej liečby, nepretržite, bez prerušenia. Avemar možno užívať v ktoromkoľvek štádiu nádorových ochorení.
Po operácii možno začať s užívaním Avemaru, ak je pacient schopný prijímať potravu aspoň 4 dni bez ťažkostí ústami.